ms fb   ms ig   ms yt   ms twt  ms tt  ms tele

A- A A+

USM UNGGULI KEJOHANAN FUTSAL DAN BOLA JARING IPT PANTAI TIMUR 2022


USM, KUBANG KERIAN, KELANTAN, 5 Julai 2022 – Universiti Sains Malaysia (USM) sekali lagi mengungguli arena sukan Institut Pengajian Tinggi (IPT) apabila dinobatkan sebagai JUARA  Kejohanan Futsal dan Bola Jaring, IPT Pantai Timur 2022.

Dalam kejohanan yang berlangsung pada 1 hingga 3 Julai lalu, pasukan futsal USM Kampus Kesihatan (USMKK) menewaskan UC TATI 1-0 pada perlawanan akhir di KB Arena Futsal, Pengkalan Chepa, sekaligus membawa pulang hadiah wang tunai RM1,500, trofi beserta medal.

b622f31e faf9 4809 9f81 57def0c36ec9

Manakala pasukan bola jaring yang beradu nasib di Dewan Majlis Sukan Negeri Kelantan (MSN) pula menyaksikan pasukan USM Vulpest menewaskan pasukan Universiti Tenaga Nasional (UNITEN) serta turut menerima hadiah wang tunai RM1,500, trofi dan medal untuk setiap pemain.

Sementara itu, Mohd Harris Rosman dari pasukan futsal USMKK turut dinobatkan sebagai pemain terbaik futsal dan Nur Ellyana Mohd Nawi dari pasukan bola jaring USM Vulpest pula dipilih sebagai pemain terbaik bola jaring.

Sebanyak 12 pasukan dari IPT Pantai Timur menyertai kejohanan kali kedua anjuran Pusat Sukan, Pejabat Timbalan Naib Canselor (Hal Ehwal Pelajar Dan Alumni), Universiti Malaysia Kelantan (UMK) kali ini.

Kesemua pasukan mempamerkan aksi sengit dan mendebarkan untuk merebut kejuaraan futsal dan bola jaring IPT Pantai Timur 2022.

Majlis penyampaian hadiah disempurnakan oleh Pengarah Pusat Sukan UMK, Wan Ahmad Khairul Wan Ahmad Najib mewakili Naib Canselor UMK.

Teks / Foto: Mohd Hafezi Mat Zain / Suntingan: Nik Sheila Erini Che Mat Kamel

Hubungi Kami

Pusat Media Dan Perhubungan Awam
Kampus Kesihatan,
Universiti Sains Malaysia,
16150 Kubang Kerian
Kota Bharu, Kelantan
 
Tel. : +609-7673000
Faks : +609-7671060

Pautan Kerajaan

 
 

Penafian

Universiti Sains Malaysia tidak bertanggungjawab ke atas apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari laman web ini.

Keselamatan Dan Dasar Privasi

  • Kemaskini: 01 Jun 2023.

 

© 2019 Pusat Media Dan Perhubungan Awam. Universiti Sains Malaysia, Kampus Kesihatan. Hak Cipta Terpelihara.