ms fb   ms ig   ms yt   ms twt  ms tt  ms tele

A- A A+

AHMAD SYAMIR MENANG PERTANDINGAN MENCIPTA LOGO KSSUSM


USM, KUBANG KERIAN, 1 September 2018 - Logo rekaan Ahmad Syamir Mansor dipilih sebagai logo terbaik dan memenangi Pertandingan Mencipta Logo Persatuan Kumpulan Sokongan Susu Ibu Universiti Sains Malaysia (KSSUSM) yang diadakan sempena Sambutan Minggu Penyusuan Susu Ibu Sedunia 2018 peringkat USM.

kssusm

Ahmad Syamir merupakan seorang Arkitek dari Jabatan Pembangunan, Kampus Kesihatan USM meminati sebarang bentuk aktiviti melibatkan kreativiti hanya mengambil masa selama empat jam untuk menyiapkan logo tersebut dan tidak menyangka akan dipilih sebagai pemenang.

Ditanya mengenai pandangannya tentang Program Sokongan Penyusuan Susu Ibu, beliau berkata, program ini sangat baik dan perlu diteruskan dalam skala yang lebih besar bagi tujuan memberi sokongan dan galakan berkenaan kebaikan penyusuan susu ibu kepada masyarakat amnya.

Dengan kemenangan tersebut, Ahmad Syamir menerima sijil dan hadiah iringan yang disampaikan oleh Pengarah Kampus, Kampus Kesihatan USM, Profesor Dato' Dr Ahmad Sukari Halim.

kssusm1

Sementara itu, Wad Berlian Hospital USM pula muncul sebagai pemenang utama dalam Pertandingan Mencipta Sepanduk Penyusuan Susu Ibu antara wad-wad zon penyusuan dan menerima hadiah berupa hamper serta sijil penyertaan.

KSSUSM telah wujud sejak tahun 1998 setelah Hospital USM mula diiktiraf sebagai Hospital Rakan Bayi dan pada tahun ini melalui sekretariat laktasi, persatuan KSSUSM telah berjaya didaftarkan sebagai sebuah badan bukan kerajaan atau NGO.

Teks & Foto: Mohd Hafiz Ya'acob & Lailatul Hafiza Abdul Rashid

Hubungi Kami

Pusat Media Dan Perhubungan Awam
Kampus Kesihatan,
Universiti Sains Malaysia,
16150 Kubang Kerian
Kota Bharu, Kelantan
 
Tel. : +609-7673000
Faks : +609-7671060

Pautan Kerajaan

 
 

Penafian

Universiti Sains Malaysia tidak bertanggungjawab ke atas apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari laman web ini.

Keselamatan Dan Dasar Privasi

  • Kemaskini: 01 Jun 2023.

 

© 2019 Pusat Media Dan Perhubungan Awam. Universiti Sains Malaysia, Kampus Kesihatan. Hak Cipta Terpelihara.